logo Het Paramedisch Huis, Turnhout

Osteopathie

Annulaties

Wanneer u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, verzoeken wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk door te geven zodat wij de afspraak kunnen verplaatsen of eventueel annuleren. U kan uw afspraak tot 24 uur op voorhand kosteloos annuleren.
Indien u laattijdig annuleert, zijn we genoodzaakt ze aan te rekenen owv de gereserveerde tijd.

Kine Turnhout

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van de spieren en gewrichten, van organen en weefsels in het lichaam. De bewegingsmogelijkheden van al deze systhemen worden onderzocht. Daarna wordt gezocht naar een verband tussen de bewegingsbeperkingen en de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

 

osteopathie Turnhout
Kine Turnhout

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. De oorzaak van de klacht wordt opgezocht om zo door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties de blokkages op te heffen. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen.
Het gros van de behandelde problemen zijn stoornissen in de wervelzuil en de daaraan verbonden klachten. De meeste patiënten hebben last van een functiebeperking met bewegingsverlies van het weefsel (gewricht, spier, bindweefsel, …). Het verlies aan beweeglijkheid kan de osteopaat manueel, via veilige en meestal zachte technieken, normaliseren zodat het lichaam weer gewoon kan bewegen en herstelt.

Dieter Timmermans Osteopaat

Dieter Timmermans
Osteopaat

BE 0556.669.538

Dieter Timmermans

Osteopaat

+32 (0)499 27 83 09

dieter@hph155.be

Dieter Timmermans Osteopaat

Over Dieter

Dieter is afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Naast algemene osteopathie, gaat zijn bijzondere aandacht uit naar rug- en nekpijn, discus hernia’s, bekkencorrecties, hoofdpijn en uitstralingspijn.

Werken in de praktijk heeft hij verschillende jaren gecombineerd als docent aan de opleiding osteopathie in binnen- en buitenland. Door zijn ervaring heeft hij zich gespecialiseerd in een wetenschappelijk onderbouwde werkwijze, waardoor hij zichzelf omschrijft als een “no-nonsense osteopaat”.

HPH155 is voor hem de ideale gelegenheid om als kempenzoon terug te keren naar zijn roots.

Vul in en in contacteer u zo spoedig mogelijk!