logo Het Paramedisch Huis, Turnhout

Diëtiste en Diabeteseducator

Annulaties

Wanneer u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, verzoeken wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk door te geven zodat wij de afspraak kunnen verplaatsen of eventueel annuleren. U kan uw afspraak tot 24 uur op voorhand kosteloos annuleren.
Indien u laattijdig annuleert, zijn we genoodzaakt ze aan te rekenen owv de gereserveerde tijd.

HPH155 Turnhout

Voedingsadvies en diabeteseducatie

Bij onze diëtiste krijg je persoonlijk voedings- en dieetadvies. Je kan bij haar onder andere terecht voor voedingsadvies rond:

  • gewichtscontrole
  • zwangerschap
  • recreatief sporten
  • maag- en darmproblemen
  • hart- en vaatziekten (cholesterol, bloeddruk,…)
  • diabetes mellitus type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes (diabeteseducatie)

Ben jij op zoek naar ander voedingsadvies? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

HPH155 Turnhout

Werkwijze

1ste consultatie
Tijdens de eerste consultatie neemt onze diëtiste een uurtje uit haar agenda om jou beter te leren kennen en om te luisteren naar jouw verwachtingen. Daarnaast wordt er een analyse gedaan van jouw lichaamssamenstelling en wordt jouw huidige eetpatroon onder de loep genomen. Op basis hiervan wordt voedingsadvies op maat gegeven. Een doorverwijsbrief van je arts, een kopie van recente bloeduitslagen en eventueel een medicatielijst mag je steeds meebrengen.

2de consultatie
In de tweede consultatie wordt er gekeken naar wat je mee hebt genomen uit de eerste consultatie. We bekijken welke struikelblokken je ondervindt, maar we staan ook stil bij wat goed gaat. Op basis hiervan wordt jouw eetpatroon bijgestuurd en worden nieuwe adviezen gegeven. Op deze manier werken we stap voor stap naar jouw doelen.

Opvolgconsultaties
Tijdens de opvolgconsultaties worden jouw bevindingen besproken, wat er goed gaat, maar ook welke moeilijkheden je hebt ondervonden. Telkens wordt je lichaamssamenstelling gemeten en besproken. Op basis hiervan worden nieuwe voedingsadviezen gegeven en wordt er bijgestuurd naar jouw behoeften.

 

HPH155 Turnhout

Werkwijze diabeteseducatie

Ben je diabetespatiënt met recht op terugbetaling (voortraject/zorgtraject)?
Dan gaan we aan de slag met het totaalplaatje van diabetes mellitus. Deze educatie gaat van gezonde voeding bij diabetes tot het correct reageren op een hypoglycemie, het belang van voetverzorging enzovoort.

Zorg dat je steeds in het bezit bent van een voorschrift van de huisarts. Kom je zonder verwijzing, dan volg je de standaard werkwijze.

 

Kine Turnhout
dietiste Turnhout
HPH155 Turnhout

Tarieven *

Eerste consultatie: 60 euro (60 min)

Tweede consultatie: 40 euro (30 min)

Opvolgconsultaties: 30 euro (max. 30 min)

 

* voor diabetespatiënten op doorverwijzing (voortraject/zorgtraject) gelden de officiële tarieven van het RIZIV.

HPH155 Turnhout

Terugbetalingen

De meeste ziekenfondsen betalen gedeeltelijk jouw consultaties bij de diëtiste terug. Neem een kijkje op hun website of vraag het gerust.

Kaat Bridts Erkende diëtiste

Kaat Bridts
Erkende diëtiste

Kaat Bridts

Erkende diëtiste

+32 (0)489 71 97 20

kaat@hph155.be

Kaat Bridts Erkende diëtiste

Over Kaat

Kaat is een gediplomeerde diëtiste en diabeteseducator met een visumnummer van de FOD Volksgezondheid. Bovendien is ze aangesloten bij het RIZIV en bij de Vlaamse beroepsvereniging van de diëtisten. Ze werkt deeltijds als diëtiste in het Algemeen Ziekenhuis van Turnhout.

Mensen helpen is haar passie en dit combineert ze graag met haar interesse in voeding.

Vul in en in contacteer u zo spoedig mogelijk!