logo Het Paramedisch Huis, Turnhout

Kinesitherapie

Kinesiotaping Turnhout

Kinesiotaping

Iedereen kent ze ondertussen wel: de gekleurde tapes die we in verschillende sportdisciplines zien. Zij hebben niet alleen een helende werking, zij kunnen ook een ondersteunende, preventieve functie hebben afhankelijk van de manier waarop ze zijn aangebracht.

sport revalidatie Turnhout

Revalidatie

Naast je revalidatie na een blessure of operatie, kan je ook voor specifieke sportbegeleiding bij ons terecht. Zowel voor de recreatieve als professionele sporter.

kinesist Turnhout
kinesist Turnhout
shockwave therapy Turnhout

Shockwave therapie of ESWT

In de volksmond wordt gesproken van ‘kalk op een gewricht’. Ondertussen weten we dat dit een chronische ontstekingsreactie is die meestal veroorzaakt wordt door continue overbelasting.
Extra corporal shockwave therapy (ESWT) is één van de meest innoverende ontwikkelingen in de behandeling van hardnekkige tendiniten en pijnklachten. Het shockwave-apparaat produceert hoogenergetische impulsen die zich waaiervormig - via de huid - in het aangedane weefsel verspreiden, waardoor als het ware de ‘verkalking’ kapot wordt geklopt.

kinesist Turnhout
kinesist Turnhout
rugscholing nekscholing Turnhout

Rug-en Nekscholing

De meest voorkomende rugklachten zijn de a-specifieke of mechanische rugklachten.
Deze zijn erg houdings- en bewegingsafhankelijk. Dit wil zeggen dat je door aangepaste houding en beweging je je rugklachten kan voorkomen en/of verminderen. Je hebt dus zelf één en ander in eigen handen.
Bewegen om te genezen!

dry needling trigger point therapy Turnhout

Dry Needling of Trigger Point Therapy

Dry needling is een behandelmethode waarbij door middel van een speciale techniek de spieren aangeprikt worden, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een 'droge' (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. De zogenaamde 'triggerpoints' worden aangepakt.

kinesist Turnhout
kinesist Turnhout
cable cross training Turnhout

Cable cross trainingen

Katroltherapie is een vrijwel onmisbaar oefentherapie in elke oefenruimte. De Cable Cross maakt actief trainen voor iedereen training in gesloten ketting mogelijk dankzij zijn eenvoudige bediening, het grote bereik in gewichtsvariatie, de enorme variatie in mogelijke bewegingen en de goede toegankelijkheid. Met de CC is het mogelijk om een gericht trainingsprogramma te volgen. In elke fase van het programma kan de passende dosering worden ingesteld. Een fijne aanvulling op je revalidatie!

power plate Turnhout

Power Plate

Wij zetten je revalidatie ‘kracht’ bij door gebruik te maken van de Power Plate of trilplaat. Het is een toestel waarop je eenvoudige oefeningen doet.
Door de trillingen van de Power Plate worden de spieren aangespannen waardoor ze getraind worden. Ons lichaam is gemaakt om in evenwicht te blijven. Door op de Power Plate te gaan staan, komt ons lichaam in een onevenwicht: onze spieren gaan 30 tot 50 keer per seconde automatisch aanspannen. Over ‘power’ gesproken!

kinesist Turnhout
kinesist Turnhout
lymfedrainage Turnhout

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren om het teveel aan vocht beter en sneller via de lymfebanen af te voeren.
Het is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, immuniteit te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

bekkenbodemtherapie Turnhout

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie is een methode waarbij u leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat u de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen.
De bekkenbodem-spieren kunnen te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment aanspannen. Samen met uw therapeut leer je ze correct te gebruiken.

zwangerschapsgym Turnhout

Zwangerschapsgym

Zwangerschapsgym of peri-natale kinesitherapie is aangewezen voor (prenatale) en na (postnatale) de bevalling.
Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw ingrijpende veranderingen en bijna onvermijdelijk steken typische zwangerschaps-kwaaltjes de kop op. Vaak wordt ook met enige angst tegen de bevalling zelf aangekeken. Wij begeleiden je in een comfortabel verloop van je 20ste week of een 5-tal weken na je bevalling.

andullatie therapie Turnhout

Andullatie therapie

Andullatie is een nieuwe, niet-medicamenteuze, pijnloze methode die via de HHP-andullatiematras veel klachten bij meerdere chronische aandoeningen verzacht. Als therapie op zich geeft andullatie niet dé oplossing, wel in combinatie met kinesitherapie.

Kinetec cpm Turnhout

Kinetec of CPM

Na een heup- of knieprothese geeft de ondersteuning van de kinetec je revalidatie een extra boost. In huiselijke sfeer wordt de beweeglijkheid en de soepelheid van het gewricht onderhouden waardoor gewrichtsstijfheid en dus pijn wordt vermeden.

Kinesist huisbezoek Turnhout

Huisbezoeken

Als u niet in de mogelijkheid bent zich te verplaatsten naar de praktijk en uw behandelend arts adviseert therapie aan huis, komen wij u graag begeleiden naar beweging toe.

kinesist rusthuis Turnhout

Rusthuispatienten

Sinds enige tijd zijn wij ook de vaste, externe kine’s in de twee rusthuizen aan het water. Wij proberen de bewoners zo lang mogelijk hun zelfstandigheid te behouden en hun levenskwaliteit te optimaliseren.

kinesist tarieven Turnhout

Tarieven

Gezien de grote verschillen tussen de soorten behandelingen kunnen de tarieven sterk schommelen. Je kan hier een pdf downloaden met de richtprijzen voor de erelonen en de terugbetalingen.

Tine Govaerts Kinesitherapeute

Tine Govaerts
Kinesitherapeute

BE 0889.022.123

Tine Govaerts Kinesitherapeute

Over Tine

Ik ben Tine, een 49 jarige echtgenote en moeder van twee studerende zonen.

Met HPH155 wil ik één van mijn dromen waarmaken: een kwaliteitsvolle op maat gemaakte zorg aanbieden waar je als mens centraal staat.

Ik heb mijn diploma in de kinesitherapie behaald in 1991 in Gent en ben me sindsdien steeds blijven bijscholen, met bijzondere aandacht naar bekkenbodem- en seksuologische klachten. Uiteraard ben ik de orthopedische kine niet uit het oog verloren; met argus-ogen heb ik vernieuwende technieken opgevolgd.

Weet dat we in je begeleiding steeds met drie zijn: jij, je lichaam en ik.
Samen bereiken we je doel!

If you want to walk fast, walk alone.
If you want to walk far, we walk together.

Tom Caethoven Kinesitherapeut

Tom Caethoven
Kinesitherapeut

BE 0561.740.559

Tom Caethoven Kinesitherapeut

Over Tom

Bewegen heeft mij steeds aangetrokken. Vandaar was de keuze om kinesitherapie te studeren dan ook een evidentie. In 2006 rondde ik mijn opleiding af.

Sindsdien probeer ik vanuit een duidelijke hulpvraag tot een geschikte oplossing te komen voor elke patiënt. Continue bijscholing en specialisatie helpen mij hier steeds opnieuw bij.

Jolien Melis Kinesitherapeute

Jolien Melis
Kinesitherapeute

BE 0639.901.674

Jolien Melis Kinesitherapeute

Over Jolien

Al van kindsbeen had ik een grote interesse in sport en beweging. Nog voor ik goed en wel kon lopen, kreeg ik een basketbal in mijn handen geduwd en zo ontstond mijn passie voor deze sport. Al snel bleek dat mijn interesse niet beperkt bleef tot basketbal alleen.

In de lagere school kregen we een keer de opdracht om een aantal mensen te interviewen en één van die personen moest een beroep uitoefenen dat mij wel aansprak. Ik was op dat moment in behandeling bij een kinesist en kon het nooit laten om mijn nieuwsgierige vragen op haar af te vuren. De keuze was dus al snel gemaakt om haar als onderwerp van mijn interview te gebruiken. Hier ontstond voor de eerste keer het idee om kinesitherapie te gaan studeren.

Na de humaniora was het dan ook een evidente keuze om revalidatie- en bewegingswetenschappen te gaan volgen aan de KULeuven. Mijn interesse in sport bleef en ik koos dit dan ook als specialisatie binnen de musculoskeletale afstudeerrichting. In 2015 rondde ik mijn studie af en het jaar erop deed ik nog een opleiding manuele therapie bij.

Ondertussen sta ik al enkele jaren in het werkveld en blijf ik mij bijscholen in allerlei onderwerpen waaronder dry needling en oefentherapie.

Mijn microbe voor het basketbal ben ik nooit verloren. Al sinds enkele jaren ben ik de trotse coach van een bende enthousiaste 10 en 11 jarigen.

Tom Stessens Kinesitherapeut

Tom Stessens
Kinesitherapeut

BE 0750.520.177

Tom Stessens Kinesitherapeut

Over Tom

Ik ben Tom, in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen. Kinesitherapie biedt mij de mogelijkheid de dingen te doen die ik graag doe; bezig zijn met sport en bewegen, zorg verlenen en onder de mensen komen.

Na het doorlopen van 2 stageperiodes, bleek Het Paramedisch Huis hier de ideale setting voor.

Zelf geloof ik in een actieve aanpak waarbij de hulpvraag en de noden van iedere patiënt centraal staan. Om steeds de beste zorgen te kunnen bieden, probeer ik up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de kinesitherapie.

kinesisten turnhout team

Vul in en in contacteer u zo spoedig mogelijk!