logo Het Paramedisch Huis, Turnhout

Kinesitherapie

Annulaties

Wanneer u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, verzoeken wij u vriendelijk dit zo spoedig mogelijk door te geven zodat wij de afspraak kunnen verplaatsen of eventueel annuleren. U kan uw afspraak tot 24 uur op voorhand kosteloos annuleren.
Indien u laattijdig annuleert, zijn we genoodzaakt ze aan te rekenen owv de gereserveerde tijd.

afspraak maken Kine Turnhout

Online afspraak maken

Maak direct online je afspraak die jou het best past!

Heb je graag dat we aan huis komen? Is je afspraak dringend of vind je niet wat je zoekt?
Neem dan even telefonisch contact: 014 43 85 57. Wij bekijken samen met jou de mogelijkheden.

 

MAAK AFSPRAAK

 

sport revalidatie Turnhout

Revalidatie

Naast je revalidatie na een blessure of operatie, kan je ook voor specifieke sportbegeleiding bij ons terecht. Zowel voor de recreatieve als professionele sporter.

rugscholing nekscholing Turnhout

Rug-en Nekscholing

De meest voorkomende rugklachten zijn de a-specifieke of mechanische rugklachten.
Deze zijn erg houdings- en bewegingsafhankelijk. Dit wil zeggen dat je door aangepaste houding en beweging je je rugklachten kan voorkomen en/of verminderen. Je hebt dus zelf één en ander in eigen handen.
Bewegen om te genezen!

dry needling trigger point therapy Turnhout

Dry Needling of Trigger Point Therapy

Dry needling is een behandelmethode waarbij door middel van een speciale techniek de spieren aangeprikt worden, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een 'droge' (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. De zogenaamde 'triggerpoints' worden aangepakt.

kinesist Turnhout
shockwave therapy Turnhout

Shockwave therapie of ESWT

In de volksmond wordt gesproken van ‘kalk op een gewricht’. Ondertussen weten we dat dit een chronische ontstekingsreactie is die meestal veroorzaakt wordt door continue overbelasting.
Extra corporal shockwave therapy (ESWT) is één van de meest innoverende ontwikkelingen in de behandeling van hardnekkige tendiniten en pijnklachten. Het shockwave-apparaat produceert hoogenergetische impulsen die zich waaiervormig - via de huid - in het aangedane weefsel verspreiden, waardoor als het ware de ‘verkalking’ kapot wordt geklopt.

cable cross training Turnhout

Cable cross trainingen

Katroltherapie is een vrijwel onmisbaar oefentherapie in elke oefenruimte. De Cable Cross maakt actief trainen voor iedereen training in gesloten ketting mogelijk dankzij zijn eenvoudige bediening, het grote bereik in gewichtsvariatie, de enorme variatie in mogelijke bewegingen en de goede toegankelijkheid. Met de CC is het mogelijk om een gericht trainingsprogramma te volgen. In elke fase van het programma kan de passende dosering worden ingesteld. Een fijne aanvulling op je revalidatie!

kinesist Turnhout
power plate Turnhout

Power Plate

Wij zetten je revalidatie ‘kracht’ bij door gebruik te maken van de Power Plate of trilplaat. Het is een toestel waarop je eenvoudige oefeningen doet.
Door de trillingen van de Power Plate worden de spieren aangespannen waardoor ze getraind worden. Ons lichaam is gemaakt om in evenwicht te blijven. Door op de Power Plate te gaan staan, komt ons lichaam in een onevenwicht: onze spieren gaan 30 tot 50 keer per seconde automatisch aanspannen. Over ‘power’ gesproken!

Kinesiotaping Turnhout

Kinesiotaping

Iedereen kent ze ondertussen wel: de gekleurde tapes die we in verschillende sportdisciplines zien. Zij hebben niet alleen een helende werking, zij kunnen ook een ondersteunende, preventieve functie hebben afhankelijk van de manier waarop ze zijn aangebracht.

bekkenbodemtherapie Turnhout

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie of pelvische reëducatie is een methode waarbij u leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat u de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen.
De bekkenbodem-spieren kunnen te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment aanspannen. Samen met uw therapeut leer je ze correct te gebruiken.

kinesist Turnhout
PTNS SANS Turnhout

Wat is PTNS?

PTNS of SANS wordt gebruikt voor blaas- en ontlastingsproblemen.
De afkorting PTNS staat voor Percutaneous Tibial Nerve Stimulation of SANS betekent Sensory Afferenet Nerve Stimulation. Stimulatie van de aanvoerende gevoelszenuw: nervus tibialis. Hierbij wordt de onderbeenzenuw (thv de voet) gestimuleerd. Deze zenuw loopt vanuit het onderbeen naar het achterste gedeelte van het ruggenmerg, het sacrale zenuwcentrum. Van hieruit wordt de blaasfunctie geregeld. Het prikkelen van deze zenuw zorgt ervoor dat de blaas zich niet meer ongewenst samentrekt. Zo kan de normale blaasfunctie zich herstellen.

zwangerschapsgym Turnhout

Zwangerschapsgym

Zwangerschapsgym of peri-natale kinesitherapie is aangewezen voor (prenatale) en na (postnatale) de bevalling.
Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van de vrouw ingrijpende veranderingen en bijna onvermijdelijk steken typische zwangerschaps-kwaaltjes de kop op. Vaak wordt ook met enige angst tegen de bevalling zelf aangekeken. Wij begeleiden je in een comfortabel verloop van je 20ste week of een 5-tal weken na je bevalling.

lymfedrainage Turnhout

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren om het teveel aan vocht beter en sneller via de lymfebanen af te voeren.
Het is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, immuniteit te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

kinesist Turnhout
Indiba behandeling Turnhout

Wat is INDIBA ACTIVE?

INDIBA is een innoverend, baanbrekend toestel dat werkt met een constante radiofrequente stroom van 448 KHz. Indiba is gebaseerd op medische onderzoeken die het PROIONIC-systeem beschrijven: activatie van de intra- en extracellulaire ionenbeweging, verhoging van de permeabiliteit van het membraan en verbetering van de cellulaire stofwisseling.
Indiba wordt gebruikt tijdens manueel therapeutische handelingen en oefentherapie.
Hierdoor wordt de werking van onze handen ‘versterkt’.
Afhankelijk van de intensiteit streven we 3 naar doelstellingen:

  • een cellulaire bio-stimulatie: verhoging van zuurstofopname en versnellen van weefselherstel
  • een vascularisatie (micro-circulatie): verbetering van doorbloeding
  • een hyperactivatie: aanpakken van littekenweefsel

Het resultaat is een duidelijke versnelling van het natuurlijk herstelproces en pijndemping vanaf de eerste behandeling. Dus er zijn minder behandelingen nodig.
Concreet wordt Indiba (de actieve elektrode) gehanteerd TIJDENS manueel therapeutische handelingen en TIJDENS actieve oefentherapie.
Zo bereiken onze handen een groter effect.

Indiba Therapie

andullatie therapie Turnhout

Andullatie therapie

Andullatie is een nieuwe, niet-medicamenteuze, pijnloze methode die via de HHP-andullatiematras veel klachten bij meerdere chronische aandoeningen verzacht. Als therapie op zich geeft andullatie niet dé oplossing, wel in combinatie met kinesitherapie.

Kinetec cpm Turnhout

Kinetec of CPM

Na een heup- of knieprothese geeft de ondersteuning van de kinetec je revalidatie een extra boost. In huiselijke sfeer wordt de beweeglijkheid en de soepelheid van het gewricht onderhouden waardoor gewrichtsstijfheid en dus pijn wordt vermeden.

kine team Turnhout
Blood Flow Restriction Turnhout

Blood Flow Restriction of BFR

Letterlijk vertaald betekent Blood Flow Restriction: beperking van bloedstroom. Tijdens een BFR training wordt een lidmaat afgekneld met een manchet, niet voor 100%, maar ongeveer 70%. Op deze manier wordt de terugstroom van het bloed beperkt.

Waarom? Een slagader kan harder kan pompen dan een haarvat.
Gevolg? Er blijft bloed in de spier zitten, waarbij er lactaat vrijkomt door de verzuring. Doordat het bloed en lactaat niet uit de spier kunnen, ontstaat er metabolische stress (brandend gevoel). Deze metabolische stress zorgt voor een herstelreactie, waardoor je spier niet alleen gaat herstellen, maar ook in kracht en volume gaat toenemen.

Hoe trainen? Gewicht & intensiteit
Voor BFR heb je minder gewicht nodig om hetzelfde resultaat te bereiken, maar dan ook echt minder gewicht. Wanneer je een gewicht pakt kiest moet je tussen de 20 en 30 procent van je one rep max zitten. Zwaarder gaan dan dit is niet nodig.

Je traint met minder gewicht maar voert wel meer herhalingen en sets uit. Normaal gesproken zit je bij traditionele trainingssessies tussen de 6 en 12 herhalingen, voor BFR zal je dit flink moeten opschroeven. Hier zal je (in totaal) rond de 75 herhalingen moeten zitten.

Om dit te bereiken ga je ook meer sets moeten uitvoeren. Je hoeft niet elke set met hetzelfde aantal herhalingen uit te voeren. De huidige aanbeveling is 4 SETS van 30, 15, 15, 15. Daarnaast wordt er aangeraden om rust te houden tot maximaal 30 seconden tussen de sets.

  • Krachttrainers kunnen met BFR spiermassa opbouwen terwijl ze hun lichaam minder belasten. Dit heeft als voordeel dat het herstel korter duurt en ze in de meeste gevallen de volgende dag alweer kunnen trainen zonder problemen.
  • Revalidatie na een blessure of operatie. Door deze trainingsmethode kunnen mensen veel sneller weer aan de slag en ze voorkomen zo een deel van het kracht- en spierverlies.
  • Ouderen met verminderde spiermassa kunnen veel voordelen halen uit deze krachttraining, zo verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, diabetes type 2 en artritis. Voor ouderen die al veel spiermassa hebben verloren is BFR een goede oplossing. Vanwege de lichte belasting maar het grote resultaat!
Blood Flow Restriction of BFR
Kinesist huisbezoek Turnhout

Huisbezoeken

Als u niet in de mogelijkheid bent zich te verplaatsten naar de praktijk en uw behandelend arts adviseert therapie aan huis, komen wij u graag begeleiden naar beweging toe.

kinesist rusthuis Turnhout

Rusthuispatienten

Sinds enige tijd zijn wij ook de vaste, externe kine’s in de twee rusthuizen aan het water. Wij proberen de bewoners zo lang mogelijk hun zelfstandigheid te behouden en hun levenskwaliteit te optimaliseren.

kinesist tarieven Turnhout

Tarieven

Gezien de grote verschillen tussen de soorten behandelingen kunnen de tarieven sterk schommelen. Je kan hier een pdf downloaden met de richtprijzen voor de erelonen en de terugbetalingen.

Voor gespecialiseerde behandelingen, zoals shockwave en Indiba, wordt een supplement aangerekend.

Tine Govaerts Kinesitherapeute

Tine Govaerts
Kinesitherapeute

BE 0889.022.123

Tine Govaerts Kinesitherapeute

Over Tine

Ik ben Tine, reeds 3 decennia gebeten door het vak en moeder van twee studerende zonen.

Met HPH155 wil ik één van mijn dromen waarmaken: een kwaliteitsvolle op maat gemaakte zorg aanbieden waar je als mens centraal staat.

Ik heb mijn diploma in de kinesitherapie behaald in 1991 in Gent en ben me sindsdien steeds blijven bijscholen, met bijzondere aandacht naar bekkenbodem- en seksuologische klachten. Daarnaast heb ik me verdiept in de lymfedrainage. Uiteraard ben ik de orthopedische kine niet uit het oog verloren; met argus-ogen heb ik vernieuwende technieken opgevolgd.

Weet dat we in je begeleiding steeds met drie zijn: jij, je lichaam en ik.
Samen bereiken we je doel!

If you want to walk fast, walk alone.
If you want to walk far, we walk together.

Tom Caethoven Kinesitherapeut

Tom Caethoven
Kinesitherapeut

BE 0561.740.559

Tom Caethoven Kinesitherapeut

Over Tom

Bewegen heeft mij steeds aangetrokken. Vandaar was de keuze om kinesitherapie te studeren dan ook een evidentie. In 2006 rondde ik mijn opleiding af.

Sindsdien probeer ik vanuit een duidelijke hulpvraag tot een geschikte oplossing te komen voor elke patiënt. Continue bijscholing en specialisatie helpen mij hier steeds opnieuw bij.

Jolien Melis Kinesitherapeute

Jolien Melis
Kinesitherapeute

BE 0639.901.674

Jolien Melis Kinesitherapeute

Over Jolien

Al van kindsbeen had ik een grote interesse in sport en beweging. Nog voor ik goed en wel kon lopen, kreeg ik een basketbal in mijn handen geduwd en zo ontstond mijn passie voor deze sport. Al snel bleek dat mijn interesse niet beperkt bleef tot basketbal alleen.

In de lagere school kregen we een keer de opdracht om een aantal mensen te interviewen en één van die personen moest een beroep uitoefenen dat mij wel aansprak. Ik was op dat moment in behandeling bij een kinesist en kon het nooit laten om mijn nieuwsgierige vragen op haar af te vuren. De keuze was dus al snel gemaakt om haar als onderwerp van mijn interview te gebruiken. Hier ontstond voor de eerste keer het idee om kinesitherapie te gaan studeren.

Na de humaniora was het dan ook een evidente keuze om revalidatie- en bewegingswetenschappen te gaan volgen aan de KULeuven. Mijn interesse in sport bleef en ik koos dit dan ook als specialisatie binnen de musculoskeletale afstudeerrichting. In 2015 rondde ik mijn studie af en het jaar erop deed ik nog een opleiding manuele therapie bij.

Ondertussen sta ik al enkele jaren in het werkveld en blijf ik mij bijscholen in allerlei onderwerpen waaronder dry needling en oefentherapie.

Ook op basketbalvlak blijf ik mijn kennis bijschaven en heb ik recent het diploma trainer B behaald.

#dream big, work hard, stay humble.

Julie Eelen Kinesitherapeute

Julie Eelen
Kinesitherapeute

BE 0789.829.131

Julie Eelen Kinesitherapeute

Over Julie

Ik ben Julie, in 2022 afgestudeerd aan de KULeuven met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen en helemaal klaar om in het werkveld te springen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wetenschappen en meer specifiek het menselijk lichaam. Dit in combinatie met het graag willen werken met mensen heeft me tot kinesitherapie geleid.

Verder ben ik een actief persoon die graag reist, wandelt en zich verdiept in nieuwe dingen. Levenslang leren vind ik belangrijk en start in 2022 met een postgraduaat manuele therapie.

Pieter Maes Kinesitherapeut

Pieter Maes
Kinesitherapeut

BE 1001.384.448

Pieter Maes

Kinesitherapeutpieter@hph155.be

www.kineturnhout.be
Pieter Maes Kinesitherapeut

Over Pieter

Ik ben Pieter, in 2023 afgestudeerd als kinesist aan de KU Leuven met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen en sport. Van jongs af aan ben ik gebeten door sport. Ik voetbal reeds 20 jaar intensief en probeer ook naast het veld graag anderen sporten uit. Door zelf, en in mijn nabije omgeving, regelmatig geconfronteerd te worden met blessures, groeide mijn interesse voor het herstel van het menselijk lichaam.

Ik probeer steeds de hulpvraag van de patiënt centraal te zetten en engageer me om samen met hen de gestelde doelen te bereiken. Ik combineer manuele vaardigheden met een actieve benadering. Jullie kunnen me halftijds vinden in deze praktijk. Op de overige dagen ben ik actief in het AZ Herentals.

Vul in en in contacteer u zo spoedig mogelijk!